terug

Gerrit Schotte in beeld

Door redactie op vrijdag 26 februari 2016

Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao heeft drie jaar gevangenisstraf geëist tegen de voormalige premier van dat land Gerrit Schotte.

In de strafzaak tegen de Curaçaose politicus Gerrit Schotte is drie jaar cel geëist. Hij zou zich hebben laten omkopen door de Siciliaanse gokbaas Francesco Corallo. Ook zou hij gedurende vijf jaren geen politiek ambt mogen bekleden en gaat het OM geld van hem terugvorderen.

Schotte wordt verdacht van vijf strafbare feiten. Welke dat zijn lees je en zie je hieronder. De spotprenten zijn van Facebookpagina Pa Stechi Cartoons.

1. Ambtelijke omkoping en corruptie
In 2010 heeft Schotte als ambtenaar geldbedragen aangenomen van F. Corallio en heeft de partij MFK opgericht. Daarmee werd Schotte een 'trekpop, een marionet' van een man die wordt gelinkt aan de Italiaanse maffia.

Marionet
 
Pinocchio

2. Valsheid in geschrifte
In 2010 heeft Gerrit Schotte facturen van het bedrijf Vanddis vals opgemaakt. Op deze facturen staat vermeld dat het bedrijf Vanddis werkzaamheden heeft verricht voor het bedrijf B+ van F. Corallo.

Valsheid in geschrifte


3. Witwassen van geld

Witwassen van geld dat op basis van valse facturen via bankrekeningen in het buitenland terecht zijn gekomen bij Gerrit Schotte.

500 NAfl Man


4. In bezit hebben van jammers
Jammers zijn apparaten waarmee je het telefoonverkeer kan verstoren.

Liar Liar
5. Valsheid in geschrifte
Het verduisteren van een diplomatiek paspoort. Schotte had dit document als vermist opgegeven, later werd het gevonden in een kluis van het bedrijf Vanddis.

Doorreis naar Brazilie
 
Diplomatieke onschendbaarheid

En niet vergeten.

image

Reacties zijn gesloten