terug

T-Parade een wereldfeest

Door redactie op dinsdag 10 juli 2012

The-Bees_thumbOnder grote belangstelling is zondagmiddag in Tilburg de zesde T-Parade van start gegaan. Zo'n vijftienhonderd deelnemers liepen en dansten mee in de tocht, verdeeld over 55 groepen. Langs de kant stonden duizenden toeschouwers.

Braziliaanse percussiebands, brassbands, reuzen, Caribische groepen, Japanse deelnemers, Chinese kunstenaars, loopgroepen, dansgezelschappen en praalwagens trokken door de straten van Tilburg.

Opvallend

Het publiek zag veel nationaliteiten voorbij komen. De groepen waren verdeeld in hoofdstukken. Zo kon de toeschouwer beter genieten van het spektakel. Iedere nationaliteit bracht de eigen cultuur en creativiteit mee, in de vorm van dieren, piraten en bijen. Een ding hadden bijna alle groepen gemeen: ze werden begeleid door een percussieband. Braziliaanse percussie is niet meer weg te denken uit Tilburg.

Antillianen en Arubanen in de parade

Ook de Antillen en Aruba waren goed vertegenwoordigd in de optocht. Miss T-Parade Ryaléne Allie uit Curaçao had een prominente rol. Antillianen en Arubanen liepen mee met Save the Bees, Kappersientje & Sorpresa, Sexy salsa pirates en Kolorido di Tilburg.

Winnaars

Een deskundige jury koos in drie categorieën de volgende prijswinnaars.

Praalwagens

1. Danza Danza samen met de Tunnelplekkers en de Blauwwituilen

2. Carnavalsvereniging Anoniem, samenwerking tussen CV Ulvenhout en de Stichting voor Chinese Cultuur en Kunst

3. Carnavalsvereniging de Stalplekkers & Sambaband Riel 

 

Muziekgroepen

1. Losbandig

2. Kompaen & de Bocht & bandidos

3. Sambaband Batedeira

Loopgroepen

1. Save the Bees

2. Theatercollectief St. Eelt

3. Stim & Friends


Reacties zijn gesloten