terug

Eerste lustrum Stichting Caribische Senioren Tilburg

Door redactie op woensdag 4 juli 2012

393514_326447530712279_625412608_n_bigOp 21 juli bestaat de Stichting Caribische Senioren Tilburg (SCST) vijf jaar. In 2007 is deze stichting opgericht om op te komen voor de belangen van Antilliaanse en Arubaanse senioren in Tilburg. Onder de bezielende leiding van Mariëta Emers organiseert de stichting veel activiteiten zodat de senioren elkaar kunnen ontmoeten.

In Tilburg wonen ruim 4.300 Antillianen en Arubanen. Daarvan vallen 636 personen (15%) in de categorie 50plus, de doelgroep van de Stichting Caribische Senioren Tilburg. Ook onder Antillianen en Arubanen neemt de vergrijzing toe. Veel senioren melden regelmatig dat zij weinig de deur uitkomen. Vanwege hun beperkte financiële situatie kunnen ze niet veel doen. Daarnaast zijn ze vaak niet op de hoogte van alle sociale, financiële en gezondheidsvoorzieningen.

Isolement en eenzaamheid doorbreken

Vijf jaar geleden is de Stichting Caribische Senioren Tilburg opgericht om de belangen te behartigen van de Caribische senioren in Tilburg. De stichting wil het isolement en eenzaamheid binnen de doelgroep doorbreken. Dit doet ze door:

  • het geven van informatie over voorzieningen die niet algemeen bekend zijn
  • het geven van cursussen
  • het begeleiden en het inzetbaar maken van senioren
  • het organiseren van bijeenkomsten

De stichting krijgt steeds meer landelijke bekendheid. Eén van de hoogtepunten was de uitzending van Man Bijt Hond op 10 januari van dit jaar.

Lustrumactiviteiten

Dit jaar heeft de stichting een heel mooi lustrumprogramma opgezet. Zij vieren het vijfjarig bestaan het hele jaar door met activiteiten zoals eens in de maand op vrijdag een gezellig samenkomen, culturele middagen en lezingen.

Het Bestuur

Mariëta Emers is al vanaf de oprichting van de stichting voorzitter. Samen met de twee andere bestuursleden Delilah Eugenio en Milouschka Lourens verzet ze veel werk.

 

Kijk voor meer informatie op www.scst2007.webs.com

Volg de Stichting ook op Facebook.


Reacties zijn gesloten