terug

Antilliaanse & Arubaanse Tilburgers online!

Door redactie op donderdag 31 mei 2012

Met trots presenteert het Beraad van Antillianen en Arubanen Tilburg een interactief communicatieplatform voor alle Antilliaanse en Arubaanse Tilburgers, maar ook voor alle Tilburgers die direct of indirect met de Antilliaanse en Arubaanse Tilburgers te maken hebben.

Waarom een communicatieplatform voor de Antilliaanse en Arubaanse Tilburger?

Informatie is van levensbelang voor kennis, beeldvorming, begrip voor elkaar, harmonieus leven, zelfredzaamheid, publieke opinie, participatie en meer. Het gaat om het bieden van verschillende perspectieven om kennis, houding en gedrag van individuen en groepen te verrijken.

In de afgelopen periode hebben wij geconstateerd dat er binnen en buiten de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Tilburg behoefte is aan informatie voor en over de AA-gemeenschap in Tilburg. Er zijn al veel informatiebronnen, maar toch is de effectiviteit en het bereik hiervan bij de AA-gemeenschap beperkt. We hebben ook gemerkt dat het andere maatschappelijke organisaties, politieke partijen, onderwijs, gemeente, pers, enzovoort ook niet lukt om de doelgroep effectief te benaderen en een beter en gebalanceerd beeld te krijgen van de Antilliaanse en Arubaanse Tilburgers. En het is van vitaal belang om een goed inzicht te hebben in de motieven, culturele codes, wensen, achtergronden en eventuele problemen waar een gemeenschap mee te maken heeft.

Informeren, Communiceren, Participeren en Mobiliseren

Met het digitale huis www.baat013.nl hebben we een centraal informatiepunt gerealiseerd om deze aspecten beter voor het voetlicht te brengen.

Informeren: voor iedereen die direct en/of indirect de Antilliaanse en Arubaanse Tilburger wil informeren over relevante zaken of over gewoon gezellige nice-to-know zaken.

Communiceren: op de site en maar ook via sociale media kun je reageren op berichten die op de site verschijnen.

Participeren: de site is van iedereen. Wij zijn een grote voorstander van User Generated Content. Baat013.nl is de spreekbuis van alle Tilburgers, en van de Antilliaanse en Arubaanse Tilburger in het bijzonder. Wij nodigen iedereen uit om mee te doen. Je kunt hier je stem laten horen, (op een respectvolle wijze) jouw mening laten horen, meebloggen, leuke video’s insturen, etc.

Mobiliseren: op eigen initiatief, via baat013.nl anderen vinden en samen nieuwe initiatieven ontplooien.

Het in stand houden van een communicatieplatform is niet altijd gemakkelijk. Doen jullie mee om van baat013.nl een daverend succes te maken?

Het bestuur van BAAT


Pingbacks and trackbacks (1)+

Reacties zijn gesloten